• Steking av pinnebrød over åpen varme.  Pinnebrød steikes av en deig der hvetemel er hovedingrendiensen.  Melet tilsettes litt sukker, salt og bakepulver, som røres godt sammen.  Deretter tilsettes vann, gjerne med matolje, og råstoffene røres sammen til en deig, som helst ikke skal være altfor klissete.  Deigstrimler tvinnes rundt pinner, som steikes over åpen varme.  Dette er barnevennlig matlaging og populær turmat.  Fotografiet er tatt under De nordiske jakt- og fiskedager på Norsk Skogmuseum i 2015.  Pinnebrødsteiking er et av aktivitetstilbudene på det såkalte «Skogbrukstunet», der aktører fra skogbruket møter publikum.  Det er ofte aktører fra Det norske Skogselskap som organiserer pinnebrødsteikinga.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Steking av pinnebrød over åpen varme. Pinnebrød steikes av en deig der hvetemel er hovedingrendiensen. Melet tilsettes litt sukker, salt og bakepulver, som røres godt sammen. De...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».