• Gruppebilde fra fotball-lag i Vadsø. Tolv menn har stilt seg til fotografering ved fotballbanen. Åtte av dem står og fire kneler foren. Ved en av mennene ligg det en ball på banen. To bolighus skimtes på bakgrunn. Dette bildet har antakelig noe med fylkesadministrasjonen å gjøre. Mannen rett bak ballen er Peder Holt (fylkesmann) og rett bak ham Karl Holt (bror til Peder). Karl var lærer i Vardø, men hadde verv i fylket, bl.a. som formann i fylkesskolestyret. Bildet kan være tatt med selvutløser - oppgitt fotograf, Trond Dancke står som nr. tre i andre rekke. Dancke var reguleringarkitekt i Vardø, senere fylkesreguleringarkitekt og fylkesarkitekt. Han avsluttet sin yrkeskarriere som fylkesarkitekt i Akershus.
    Photo: Dancke, Trond M. E. / Finnmark Fylkesbibliotek

Gruppebilde fra fotball-lag i Vadsø. Tolv menn har stilt seg til fotografering ved fotballbanen. Åtte av dem står og fire kneler foren. Ved en av mennene ligg det en ball på banen....

1 comment

  • Dette bildet må ha noe med fylkesadministrasjonen å gjør. Mannen rett bak ballen er min farfar Peder Holt (fylkesmann) og rett bak ham Karl Holt (bror til Peder). Karl var lærer i Vardø, men hadde verv i fylket, bla. som formann i fylkesskolestyret. Bildet må være tatt med selvutløser - oppgitt fotograf, Trond Dancke står som nr. tre i andre rekke. Dancke var reguleringsarkitekt i Vardø, senere fylkesreguleringsarkitekt og fylkesarkitekt. Han avsluttet sin yrkeskarriere som fylkesarkitekt i Akershus.

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to