Den hvite bygningen (til venstre) ble kalt for "storbrygga" Lager og pakkhus for Firmaet P.B. Giæver Alteidet. Fra Vestlandet og nordover er brygge betegnelsen på bygninger som lig...

Opplysninger om sted er gitt av Ole Knutsen.

2 comments

  • Fra Alteidet, Kvænangen. Brygga til venstre "Storbrygga" tilhørte handelsstedet.

  • Rettelse det er den hvite bygningen som ble kalt for "storbrygga" Lager og pakkhus for Firmaet P.B. Giæver Alteidet Fra Vestlandet og nordover er brygge betegnelsen på bygninger som ligger helt i sjøkanten, sjøbod gjerne i to eller flere etasjer. Det karakteristiske ved brygger eller er at fartøyer og båter kan fortøyes helt inntil bygningen og lasting og lossing kan forgå direkte fra hus til båt eller omvendt, uten bruk av kai. I gavlveggen og på siden av storbrygga ser en takutstsikk "kobbhus" Ved hjelp av et vindehjul kunne en heise/fire varer og gods ved lossing og lasting. På Alteidet ble passasjerer og gods rodd ut til rutebåten i en "ekspedisjonsbåt" til innpå 1950 tallet.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to