Jusstudent Solveig Hanche-Olsen står utenfor en avlusningsstasjon i Tromsø rett etter andre verdenskrig. Dette var noe alle måtte gjennom bortsett fra Hans Majestet Kong Haakon. ...

3 comments

 • Turid Hanche-Olsen?
 • Soveig Hanche-Olsen er riktig. Alle bildene hvor det er innført Turid Hanche-Olsen er feil navne-angivelse. Jeg har intervjuet henne i forbindelse med min kommende bok. Riktig fornavn er Solveig.(Hanche-Olsen)
 • Hei,
  Solveig Hanche-Olsen er min mor. Det er feil, det som står om at hun var arkitekt. Min far Ola var arkitekt, mens min mor på den tiden var jus-student. Hun hadde tatt fri fra studiene ett år for å reise til Finnmark. Der jobbet hun som lærer i en brakke. De hadde ikke noe utstyr, verken møbler eller bøker. Hun fikk tak i gråpapir som ble stiftet på veggen, og fargepulver som de blandet med vann. Så skrev elevene tall og bokstaver, samt laget bilder på gråpapirveggen. De brukte alt de kunne finne, som skolemateriell.
  Senere utdannet min mor seg til lærer, og etterhvert audiopedagog. Hun er nå 94 år.
  Hun vil veldig gjerne at dere retter opp den feilen med at hun var arkitekt, hun ønsker at det skal stå at hun var student, og at hun jobbet som lærer.
  Mvh. Janne Hanche-Olsen

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to