• Melbu.Henra Arentzgården. Fasade Ø og S
Halvannen etasjes bolighus i sveitserhusstil. Markert gesims som etasjeskiller. Møneavslutning i gavlvegger, arkutbygg har utskjært dekor (snekkergleder). Krysspostvinduer. Påbygg med saltak i bakkant i en ny og enklere utforming med stor terrasse. Grunnmur/kjeller i hugget murt naturstein i hovedbygning og murt i tilbygg. Taktekking av skiferheller (lappheller) hovedbygning. Ny verandadør erstatter muligens opprinnelige vinduer mot øst.
    Photo: Rysst, Øystein / Museum Nord

Melbu.Henra Arentzgården. Fasade Ø og S Halvannen etasjes bolighus i sveitserhusstil. Markert gesims som etasjeskiller. Møneavslutning i gavlvegger, arkutbygg har utskjært dekor (...