• Kai og båter i Lødingen.
    Photo: Sevald Eilertsen/Harstad Tidende / Sør-Troms Museum
    (Copyright)

Kai og båter i Lødingen.

3 comments

• Bildet er tatt fra den gamle Telegrafkaien på Lødingen og viser havneområdet på stedet retning mot Dampskipskaia. Ikke Bankfjæra som ligger på motsatt side av begyggelsen i bakgrunnen.

Telegrafkaia var Televerkets kai hvor de hadde lager og verksteder. Her lå Televerkets fartøy som hentet forsyninger, reservedeler og reparatører/montører som ble fraktet til de steder det måtte være behov for.

Televerkets båt «Troms» hadde sin faste hjemhavn på Lødingen. På den tiden bildet ble tatt hadde ikke Lødingen vegforbindelse mot Harstad eller Vesterålen. Det var heller ingen fergeforbindelse mot Hamarøy.

Vegforbindelse mot Harstad kom på slutten av 1950-tallet. Da kom også fergeforbindelsen. Vegen mot Vesterålen kom på midten av 1960-tallet.

Båtforbindelsene til og fra stedet var derimot meget bra med anløp av både Hurtigruten og rutebåter.

• På dette bildet er fergekaia bygd. Det er derfor tatt i den tidsperioden som er angitt for bildet.

• Takk for opplysningene! Jeg har oppdatert registreringen. Mvh Sør-Troms Museum