• Landskapsfotografi fra Vågå i Nord-Gudbrandsdalen, slik det så ut der i 1913. Bildet er tatt fra bygdevegen på sørsida av Vågåvatnet, som like øst for dette stedet renner ut i elva Otta.  Den lange trebrua på bildet kaltes følgelig for «Sundbrui». Den førte over til et oppdyrket sletteland (Vollen), der elva Finna rant inn i Otta. Kommunesenteret Vågåmo har seinere vokst fram på denne elvesletta. Fotografiet viser ellers hvordan den solvendte lia mot fjellet øst for Vågåmo var oppdyrket og bebygd så langt oppover det var mulig å drive jordbruk. Til venstre i bildet ser vi den bratte sørendene av Prestberget, der det vokste skog, som det ellers var lite av i denne regionen. I forgrunnen er det gjerdet på begge sider av bygdevegen som er mest iøynefallende.  Det var bygd som et slags stakitt med halvgrove kvister som sprosser.

Ottavassdraget fikk egen fellesfløtningsforening i 1910, tre år før dette fotografiet ble tatt.  Av det første fløtingsreglementet framgår det at Sundbrua var skillet mellom andre og tredje fløtingsrote, se fanen «Opplysninger».
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Landskapsfotografi fra Vågå i Nord-Gudbrandsdalen, slik det så ut der i 1913. Bildet er tatt fra bygdevegen på sørsida av Vågåvatnet, som like øst for dette stedet renner ut i elva...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to