• Tømmervaser i Norsfossen i Glomma, i tidligere Brandval kommune i Hedmark.  Vi ser over et bredt, tilsynelatende stilleflytende elvefar, der det hadde lagt seg opp store mengder tømmer.  Stokkene i forgrunnen lå inntil en holme med oppreven berggrunn i strandsona mot vassdraget-  Også lengre ute skimter vi et betydelig flak med fløtingsvirke som tydeligvis hadde strandet på oppstikkende steinskjær i elveløpet.

Norsfossen består av to fall i elveløpet med et samlet fall på drøyt 3 meter. Det var steinskjær i elveløpet som ble til hindringer hvor fløtingstømmeret standet og hopte seg opp ved lav vannføring.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Tømmervaser i Norsfossen i Glomma, i tidligere Brandval kommune i Hedmark. Vi ser over et bredt, tilsynelatende stilleflytende elvefar, der det hadde lagt seg opp store mengder tø...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».