• Tømmervase ved brua over Glomma i Kongsvinger by sommeren 1919.  Det dreier seg om ei trebru på gråsteinspilarer.  Bjelkene i bruspennene var forblendet ved hjelp av bordkledning.  På toppen av brua var det oppsatt rekkverk for å forhindre at trafikantene skulle gå på elva.  Da dette fotografiet ble tatt sto det en del personer ved dette rekkverket og fulgte situasjonen på elva.  Brukarene var sårbare.  For å beskytte dem mot strøm og fløtingstømmer var de utstyrt med plogformete forlengelser i vannskorpa på motstrøms side.  I dette tilfellet hadde det imidlertid lagt seg en diger haug, med stokker som sprikte i ulike retninger, og som var for stor til å kunne passere i noen av passasjene mellom brukarene.  Her måtte fløterne antakelig «arbeide ut» stokkene i småporsjoner.

Kongsvinger skal ha fått sin første bru over Glomma i 1856, to år etter at tettstedet ved festningen fikk kjøpstadstatus.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Tømmervase ved brua over Glomma i Kongsvinger by sommeren 1919. Det dreier seg om ei trebru på gråsteinspilarer. Bjelkene i bruspennene var forblendet ved hjelp av bordkledning. ...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».