• Tømmervase ved brua over Glomma i Kongsvinger by sommeren 1919. Det dreier seg om ei trebru på gråsteinspilarer. Bjelkene i bruspennene var forblendet ved hjelp av bordkledning. På toppen av brua var det oppsatt rekkverk for å forhindre at trafikantene skulle gå på elva. Da dette fotografiet ble tatt sto det en del personer ved dette rekkverket og fulgte situasjonen på elva. Brukarene var sårbare. For å beskytte dem mot strøm og fløtingstømmer var de utstyrt med plogformete forlengelser i vannskorpa på motstrøms side. I dette tilfellet hadde det imidlertid lagt seg en diger haug, med stokker som sprikte i ulike retninger, og som var for stor til å kunne passere i noen av passasjene mellom brukarene. Her måtte fløterne antakelig «arbeide ut» stokkene i småporsjoner. 

Kongsvinger skal ha fått sin første bru over Glomma i 1856, to år etter at tettstedet ved festningen fikk kjøpstadstatus.
  Photo: Anno Norsk skogmuseum

Tømmervase ved brua over Glomma i Kongsvinger by sommeren 1919. Det dreier seg om ei trebru på gråsteinspilarer. Bjelkene i bruspennene var forblendet ved hjelp av bordkledning. ...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to