• Tømmervase eller tømmerhaug i Funnefossen i Glomma. Dette fossefallet ligger lengst nord i Nes kommune på Romerike. Fotografiet er tatt i motstrøms retning, fra en posisjon på nordvestre elvebredd. Funnefossen har et samlet fall på bortimot 11 meter, fordelt over en strekning på drøyt 800 meter. Sentralt i fossen lå det en holme. Tømmerfløterne forsøkte, ved hjelp av stryklenser, å lede fløtingsviket nord for denne holmen, noe de hadde lyktes med i 1926, da dette fotografiet ble tatt. Bildet illustrerer at tømmeret også her hadde lett for i binde seg i hauger eller vaser ved lav vannføring. Noe av energien i fossefallet ble utnyttet av treforedlingsbedriften Funnefoss tresliperi. Vi ser deler av fabrikkomplekset, som var utført i teglmur, til venstre i dette bildet.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Tømmervase eller tømmerhaug i Funnefossen i Glomma. Dette fossefallet ligger lengst nord i Nes kommune på Romerike. Fotografiet er tatt i motstrøms retning, fra en posisjon på nord...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».