• Den vestre Flisbrua over Glomma i Åsnes kommune i Solør, fotografert på et tidspunkt da vannstanden i elva var lav.  Fotografiet er tatt fra østre elvebredd, i motstrøms retning.  På elvebakken til høyre i forgrunnen lå en del fløtingstømmer, antakelig stokker som var blitt liggende igjen etter forrige fløtingssesong, og som var lagt på land for å få en viss tørk før det skulle slås på elva igjen og fløtes videre.  Flisbrua var på dette tidspunktet en trekonstruksjon, fra det østre landet (til høyre i bildet) og et stykke utover ei bjelkebru støttet av trebukker med skråstivere opp mot undersida av brubanen.  Over djupålen, som her gikk langs det vestre elvelandet, var brua bygd som et noe lengre spenn i fagverk med buete toppsviller.  Bærebukkene for dette fagverksspennets endestykker var forsterket med triangulære rammer av tømmer og planker.  På oppstrøms side av brua skimter vi pælerekker som sannsynligvis skulle være støttepunkter for lenser som ledet fløtingstømmeret inn under dette videste bruspennet.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Den vestre Flisbrua over Glomma i Åsnes kommune i Solør, fotografert på et tidspunkt da vannstanden i elva var lav. Fotografiet er tatt fra østre elvebredd, i motstrøms retning. ...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».