• Kong Olavs besøk i Kautokeino. Hodet hans med den hvite luen ses såvidt foran en dresskledt mann. En god del folk har møtt opp uten for internatet. De fleste av dem i samekofter og sameluer. Noen som står langs internat-veggen har dresser, kjoler og hatter på hodet. Bygget i bakgrunnen har stående, mørkt panel og skiferdekke på taket. Sprossevinduene med hvite stolper og vannbrett, står tett i tett på langveggen. Terrenget er flatt og har noe vegetasjon. Det er mørke skyer på himmelen, men oppholdsvær og sola bryter gjennom skylaget bak fotografen.
    Photo: Troms og Finnmark fylkesbibliotek
    Photo: Troms og Finnmark fylkesbibliotek

Kong Olavs besøk i Kautokeino. Hodet hans med den hvite luen ses såvidt foran en dresskledt mann. En god del folk har møtt opp uten for internatet. De fleste av dem i samekofter og...