Stedet er Narvik. Bilene har fylkesbokstav W for Nordland, første navn i skiltkassen til bussen t.v. er trolig Narvik og konstruksjonen i bakgrunnen over bilene er kanskje noe av l...

Opplysning om sted er gitt av Knut Cronblad.

3 comments

  • Stedet er trolig Narvik. Bilene har fylkesbokstav W for Nordland, første navn i skiltkassen til bussen t.v. er trolig Narvik og konstruksjonen i bakgrunnen over bilene er kanskje noe av losseanlegget til LKAB? Kjøretøyene er fra venstre en Scania-Vabis buss (kfr. navneplata på støtfangeren) og trolig NARVIK-STORSLETT i skiltkassen. Registreringsnummeret er kanskje X-5010 og den kan evt. tilhøre Troms Innland rutebil. Det foregår trolig pålessing på bagasjegrind på taket. Deretter en Morris Oxford ca. 1950-53 stasjonsvogn og 1937 Chevrolet . Over de to sistnevnte skimtes trolig en Renault kassebil. Bussen i bakgrunnen kan jeg ikke si noe om, men navnet i skiltkassen kan kanskje leses på originalen.

  • TIRB eller Troms Innland Rutebil brukte X-5010 på flere busser, og dette er nok en Scania-Vabis 1952-modell. TIRB trafikkerte ruter i Indre Troms og langruter Narvik-Storslett og videre til Alta. Dette var en del av Nord-Norge-Bussen som hadde gjennomgående rute fra Kirkenes i nord til Nordlandsbanens endestasjon, som i tidsrommet 1947-1955 var Lønsdal. Den andre bussen er også merket "OB" over skiltkasssen. OB = Ofotens Bilruter med hovedkontor i Narvik. De hadde bl.a. ruter Narvik-Harstad og Narvik og sørover til Nordlandsbanens endestasjon. Legg ellers merke til at personbusser tidliger hadde lite plass til gods og bagasje, og det var vanlig med takgrind til gods.

  • Det er klart at det er Narvik. Høybanen DEMAG anlegget
    ses i bakgrunnen. Brakka helt til venstre husker jeg som busstasjonen på 50 tallet.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to