Bilen på skrå er en sykebil/ambulanse: De bakre siderutene har matt glass og nest nederste linje på døra har tekst "sykebilene". Teksten øverst "og tro.." er Troms eller Tromsø, n...

4 comments

  • Bilen på skrå er en sykebil/ambulanse: De bakre siderutene har matt glass og nest nederste linje på døra har tekst (S)YKEBILENE. Teksten øverst OG TR(O?) og nederst - ser ut som et telefonnummer? kan gi en nærmere pekepinn om hvor den hørte hjemme. Umulig å si noe om bilmerke, men den ser ut til å ha delt frontrute, som kan indikere tidlig etterkrigsmodell - eller sen førkrigs. Mann med ryggen til har kanskje legefrakk under kappa. De to nærmest har militæruniform, den bakerste er visekorporal.

  • Bussen tilhører Troms Innland Rutebil og jeg antar "TRO..." på bildøra skal være Troms eller Tromsø.

  • Begge kommentarer er notert ned! Takk!

  • Telefonnummeret er 416 A. Jeg har en telefonkatalog for 1960 og har gått igjennom de større manuelle sentralene i Troms med så høye nummerserier og fant et på en undersentral - Messeltmo på Moen Målselv med et "rent" nr. 416. dvs. uten A - B - C. Det var Øverbygd Samvirkelag. Forklaring på disse nr, med a, b, c og kanskje bort i mot halve alfabetet; var en kombinasjon av mangel av ledige nummer på sentralen, eller mangel av linjer i området hvor abonnenten bodde, da måtte mange dele samme linje. Jeg antar at det kan være et nr. i Tromsø før automatiseringen i 1956.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to