• Fagerstrand hotell og dampbåten FINN
1896
På 1890- tallet begynte turismen for alvor å blomstre opp i bygde-Norge, og behovet for hoteller til å huse de reisende ble økende. Dette ble også grunnlaget for byggingen av D/S FINN i ca. 1894. 
Det var et lite dampskip som konkurrerte med Interessentskapet, og rettet seg mot turistene og hotellene. 
Det var en byggmester Olsen fra Kristiania som eide hotellene på Tinnoset og Fagerstrand, det var antagelig han som stod bak prosjektet med FINN. 
Båten gikk 2 ganger daglig mellom Tinnoset og Fagerstrand, men behovet for to båter var så absolutt ikke til stede, noe de utallige tilbudene om samarbeid vitnet om. 
Den 6. august 1898 ble skjebnen for FINN. Det var ruskevær på Tinnsjøen, og vinden grov opp sjøen. FINN var ingen god sjøbåt, og det endte med at den grov baugen dypt inn i ei stor¨bølge, og forliste på vei oppover. 
Den eneste passasjeren ombord reddet seg, men skipets kaptein ble med båten ned. Dette forliset skjedde utenfor Rudsgrend på ca 430 meters dyp. Atter var det bare GAUSTA som var passasjerbåt på Tinnsjøen. 
   ::
    Photo: Rua Gullik,1877-1931, Jondalen / Buskerud fylkesfotoarkiv
    (Copyright)

Fagerstrand hotell og dampbåten FINN 1896 På 1890- tallet begynte turismen for alvor å blomstre opp i bygde-Norge, og behovet for hoteller til å huse de reisende ble økende. Dett...

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to