• Tyrifjorden
Stort tømmerslep over fjorden mot Vikersund
M/S Greven
1/9-1953

M/S Greven etterfulgte Grev Wedel som tømmersleper på Tyrifjorden i 1953. Greven var bygget ved Glommens Mekaniske Verksted i Fredrikstad for Drammens­vassdragets Felles­fløtning. Båten kom i seksjoner som ble satt sammen på slippen i Viker­sund. Om bord var det fire lugarer, bysse, salong og messe. Greven hadde en kraftig Wichmann motor på hele 240 hestekrefter. Båten gikk på fjorden i 10 år, fra 1953-1963. Da var det omtrent slutt på tømmerfløting i Tyrifjorden
  Photo: Fjellanger Widerøe / Buskerud fylkesfotoarkiv
  (Copyright)

Tyrifjorden Stort tømmerslep over fjorden mot Vikersund M/S Greven 1/9-1953 M/S Greven etterfulgte Grev Wedel som tømmersleper på Tyrifjorden i 1953. Greven var bygget ved Gl...

1 comment

 • Greven ble tatt ut av fjorden i 1973. "M/S Greven" ble sertifisert for bruk i rom sjø. Den har bl.a. vært brukt ved i forbindelse med oljeutvinning i Nordsjøen.
  Våren 2005 bestemte rederiet som eide ”M/S Greven”, Bora Sandfrakt, som da eide båten at de ville selge den..
  I 2006 ble Greven kjøpt av entusiaster fra Vikersund og båten ble deretter fraktet tilbake til Vikersund og Tyrifjorden. Greven er tatt opp som medlemskip i Norsk forening for fartøyvern, og i skrivende stund vurderer Riksantikvaren om båten skal vernes.

  ”M/S Greven” ble satt på slipp i Ålesund og godkjent av Sjøfartsdirektoratet . Et andelslag og en venneforening ble stiftet. Høsten 2005 ble den ført til Drammen av mannskapet fra Bora Sandfrakt.

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to