• Under De nordiske jakt- og fiskedager på Norsk Skogmuseum i 2014 arrangerte Norsk Retriverklubb en demonstrasjon av hvordan retrievere apporterer skutt vilt i vann i Glomma utenfor friluftsmuseet på Prestøya.  Her er en av hundene som ble brukt i oppvisningen, en Chesapeake bay retriever, fotografert i vannkanten utenfor museets friluftsavdeling på Prestøta i Glomma. Forventningene til apporterende hunder er at de skulle lokalisere viltet (eller under trening et erstatningsobjekt – en «apportbukk» eller «dummie») og deretter transportere det tilbake til hundeeieren for avlevering.    Det er særlig retriever- og spanielraser som brukes i jakt på denne måten, angivelig fordi de har en medfødt trang til apportering og fordi det er overkommelig å trene dem til slik jaktbistand.  Hundene kan også bistå i en tidligere fase av jakta ved å skremme opp viltet uten å forfølge det – som såkalte «støtende fuglehunder».  Begrepet «kortjagere» har også vært brukt om hunder som kan opptre på denne måten under jakt.
    Photo: Løken, Bård / Norsk skogmuseum