• Isgang i Tana. Bildet er tatt 23.05.1929. Bak bildet står det skrevet "Kjosen og Skriverfjorda." Muligens Algasvarre til høyre med utsikt sørover. Bekken som brua krysser heter Sundijohka eller Fogdebekken.  Muligens fotografert under en storflom.
    Photo: Ukjent / Troms og Finnmark fylkesbibliotek

Isgang i Tana. Bildet er tatt 23.05.1929. Bak bildet står det skrevet "Kjosen og Skriverfjorda." Muligens Algasvarre til høyre med utsikt sørover. Bekken som brua krysser heter Sun...

1 comment

• Kan vel ikke være tvil om at det er Algasvarre til høyre og vi ser sørover. Bekken som brua krysser (men er den ikke unødvendig stor for den lille bekken?) heter Sundijohka eller Fogdebekken. Det navnet har vel omtrent samme opprinnelse osm Skriverjordet (av Sorenskriver vil jeg tro). Veien stiger litt der før den går videre ca 1,3 km til det gamle senteret Langnes. Men var det storflom i 1929 som dette bildet tyder på?