• For å få slutt på den ulovlige beitingen og for å hjelpe reineierne i Finland og Norge, ble det besluttet av de to land å bygge reingjerder langs hele den finsk-norske grense. Fylkesmann, Hans Gabrielsen, Vadsø, var formann i den norsk-finske kommisjonen, som skulle fastsette og stikke ut reingjerdet, ca. 400 km. Hver eneste meter skulle befares og bestemmes og med de avstander og de meget øde trakter kunne slike befaringer ta uker og måneder i sommertiden -  under meget strabasiøse forhold. "Fra utstikkingen av reingjerdet mellom Norge og Finland i 1937. Noen av deltagerne i ekspedisjonen slapper av fra en anstrengende tur." Tekst: Per Bjørgan. Foto: ukjent. På baksiden av fotografiet står det skrevet: "Grensereisen august 1938".
    Photo: Ukjent / Troms og Finnmark fylkesbibliotek

For å få slutt på den ulovlige beitingen og for å hjelpe reineierne i Finland og Norge, ble det besluttet av de to land å bygge reingjerder langs hele den finsk-norske grense. Fylk...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to