Bildet er tatt fra en av radiomastene, en velkjent vinkel fra mange bildeserier gjennom store deler av 1900-tallet, og viser Skagen i bakgrunnen, mens brakkebyen Belsen dominerer i...

1 comment

  • Bildet er tatt fra en av radiomastene, en velkjent vinkel fra mange bildeserier gjennom store deler av 1900-tallet, og viser Skagen i bakgrunnen, mens brakkebyen Belsen dominerer i forgrunnen.

    Brakkene ble bygd like etter krigen som følge av mangelen på hus etter at store branner og eksplosjoner under flyangrep ødela mye av bebyggelsen. Årstallet som er gitt bommer dermed med ca. 10 år.

    Ettersom det ikke ser ut til å være bygd noen kaier i retning moloen, der Vega og Finotro ble oppført noen år etter krigen, så vil jeg tippe at bildet er tatt en gang i 1945.

    Noen med bedre kjennskap til historien om Belsen og de nevnte kaiene vil antakelig ha mer detaljerte opplysninger, men det kan i hvert fall sies med sikkerhet at bildet er tatt etter 2. verdenskrig.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to