• Arbeidsgjeng hos Warholm fotografert på kaia i Tyfjord i 1956. "Tyfjorden (nordsamisk: Dáigevuotna) er en fjordarm av Tanafjorden på østsiden av Nordkinnhalvøya i Gamvik kommune i Finnmark. Fjorden har innløp mellom Hanstyske i nord og Tyfjordneset i sør og strekker seg 4,5 kilometer vestover til Tyfjord i bunnen av fjorden." iflg. Wikipedia. Tyfjord er en gammel bygd ved fjorden. Det er ingen annen bebyggelse her.De to barna som sitter er Karl Gustav Sivertsen og hans eldre søster Ragnfrid (Gulle) Sivertsen. De andre er ukjente navn. Vår informant forteller at det var mange fra Tana som kom til  Tyfjord for å fiske, søke fiskearbeid og jobbe med line-egning. Det kan se ut som det er søndag, alle er "søndagskledde" som det het på denne tiden. Etter storbrannen på slutten av 1970-årene har Tyfjord vært ubebodd.
    Photo: Finnmark Fylkesbibliotek (Opphavsrett) * Depicted object has its own license

Arbeidsgjeng hos Warholm fotografert på kaia i Tyfjord i 1956. "Tyfjorden (nordsamisk: Dáigevuotna) er en fjordarm av Tanafjorden på østsiden av Nordkinnhalvøya i Gamvik kommune i ...

1 comment

  • De to barna som sitter er Karl Gustav Sivertsen og hans eldre søster Ragnfrid (Gulle) Sivertsen. Ellers drar jeg ikke kjensel på de andre. Det var mange fra Tana som brukte å være i Tyfjord på fiske, fiskearbeid og line-egning. Det ser ut som det er søndag - de er søndagskledd som det het på denne tiden. Etter storbrannen på slutten av 1970-årene har Tyfjord vært ubebodd.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to