Photo: Hollan, Jaro / Kunst i offentlige rom

BUF Alta ungdomssenter

På tomten til et eldre fjordhotell, idyllisk plassert ved sjøen, med bred utsikt over Altafjorden, ligger Alta ungdomssenter. Senteret ble etablert i 2007 og fungerer som et midlertidig hjem for ungdommer som har det vanskelig og som trenger en annen omsorgsbase en periode.

Verk fra to kunstnere er kjøpt inn til ungdomssenteret. Det var ønskelig at ungdommene selv skulle få sette sitt preg på beboerhusene i ungdomshjemmet, derfor var det ikke aktuelt med kunst i denne delen av institusjonen. Kunsten ble dermed plassert i administrasjonsbygget og i et felles trapperom.

Kunstner Anne Rita Nybostad (f.1964) jobber mye med termoplastmaterialer som lexan og polyester. Mange av ideene til skulpturene sine henter hun fra den nordnorske fauna og kulturhistorie. På Alta ungdomssenter henger to verk fra serien Calliphora, som er det latinske navnet for spyflue. De to veggskulpturene framstiller spyfluer i et én meter høyt format. Betrakter man spyfluene i denne størrelsen blir man brått oppmerksom på skjønnheten og de flotte detaljene i insektet, et insekt som ellers regnes for å være brysomt og lite tiltalende.

Fire fotografier av Maria Grodin ble også kjøpt inn. Innocence I, II, III og IV er avfotograferinger av fire små porselensfigurer kunstneren har funnet, avbildet mot en klar, blå bakgrunn. Porselensfigurene forestiller små barn, og ansiktsuttrykkene og positurene deres uttrykker ulike følelser og sinnsbevegelser. Figurene har noe lekent ved seg, men kan også lede tankene mot barns følelsesliv og sårbarhet.

Etter brukerens ønske ble Grodins fotografier levert tilbake i 2009. Verkene befinner seg nå i KOROs samling.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to