Photo: Statsbygg / Kunst i offentlige rom

Nord universitet, Levanger

Espen Gangvik viser to skulpturer ute mellom byggene. Han prøver å lage objekter som har et arbeidsrom, utover, innover, gjennom og rundt seg, et rom som er i forandring. De lever sitt eget liv og representerer vår opplevelse av livet.

Edith Lundebrekke har laget et veggarbeide i eikespiler på en bakgrunn av malt trefiner. Samspillet mellom trespilene og den fargede bakgrunnen skaper et mønster som spiller på kontraster mellom lys og skygge. Hun har spesialisert seg på å utforske dynamisk repetisjon og mønsterdannelse og arbeider med et abstrakt formspråk basert på geometriske former og repetisjon av moduler innenfor en begrenset struktur.

Inghild Karlsen har laget en hund, støpt i hvit betong (betong basert på marmor) med røde øyne. Hun vil utfordre publikums sanseapparat. Hva er det vi ser? Hva betyr dette? Hva kan dette brukes til? Hva er virkelig? Hva kan vi lære? Slike vanskelige spørsmål. Hunden symboliserer verdens uro, fortvilelse og galskap, altså vår tid. Hundens røde øyne kan assosieres med gråt, harme og protest. Hunden gir en stemme til de stemmeløse.

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to