Photo: Fenn, Harald / Kunst i offentlige rom

NIBIO Norsk institutt for bioøkonomi

Nibio er et forskningsinstitutt med spisskompetanse innen landbruk, matproduksjon, plantehelse, miljø og ressursforvaltning. De har sju forskningssentre spredd rundt om i landet. Bygningsmassen på Ås er fra femti- og sekstitallet, men har fått et nytt inngangsparti og resepsjon i fellesbygget. Kunstplanen inkluderer både de nye områdene og kantinen, to store møterom, korridorer og en oppgradering av Odd Tandbergs (NO) veggmaleri i byggets hovedtrapp.

I resepsjonen viser Inge van der Drift sin kunstneriske tolkning av det forskerne ser i mikroskopene sine. Dette er bare ett av flere kunstverk ansatte og besøkende nå kan oppleve i instituttets nyrenoverte lokaler.

Inge van der Drift ble valgt som kunstner for det nye inngangspartiet. Hun arbeider med skulpturelle prosjekter som åpner opp for sanselige opplevelser, og henter ofte inspirasjon fra planter og biologi. Til Nibio har hun laget fem tredimensjonale objekter som spiller på det forskerne der daglig jobber med; bakterier og soppkulturer sett gjennom mikroskopet. Verkene er plassert på uventede steder, tre av dem på veggene og to i taket. De er laget i hønsenetting som har blitt sprøytet med sink og har oksidert i etterkant.

Veggene i inngangspartiet er dessuten blitt malt i en okergul farge som er hentet fra Odd Tandbergs veggmaleri, og i tillegg er en gjennomgangsfarge i Nibio sitt informasjonsmateriale.

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to