Photo: Janicke Heggem Rudi Iversen / KORO / Kunst i offentlige rom

Statens hus i Longyearbyen, Svalbard

Statens Hus i Longyearbyen har i over 40 år hatt viktige funksjoner for de som bor og jobber på Svalbard. De tidligste kunstprosjektene er også fra starten av 1980-tallet.

I 1983 fikk Hans-Ove Granath oppdraget med å utforme et innendørs og et utendørs kunstverk spesielt for dette kontorbygget i Longyearbyen, som ble oppført på starten av 1980-tallet.

Kunstverkene er en speiling av hverandre, som betyr at formen på skulpturen ute ser man igjen i tegningen inne, bare fra en annen side. Rammen på tegningen er laget av drivved funnet på Svalbard. Kunstneren har lagt stor vekt på detaljer og håndverksmessig utførelse. Han er kjent for å jobbe både med skulptur og tegning, gjerne med kombinasjon av ulike materialer i et og samme kunstverk.

Hans-Ove Granath (f. 1949) er utdannet ved Kungliga Konsthögskolan og Konstfack i Stockholm, og Kunstakademiet i Oslo. Han har utført flere offentlige kunstverk, er innkjøpt av samlinger både i Sverige og Norge, og har deltatt i en lang rekke utstillinger i sin karriere.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to