Photo: Statsbygg / Kunst i offentlige rom

UiS Universitetet i Stavanger, Studentenes hus

Stavanger har et eget miljø innen gatekunst, og Elin Melberg ble valgt som kunstner til studenthuset for å representere nettopp denne kunstformen.

Studenthuset i Stavanger er en liten og kompakt bygning med en stor glassfasade som vender ut mot et grøntområde. Huset ble oppført i 2011, og ligger midt i byens universitetsområde. Her er det rom for de ulike studentorganisasjonene, kombinert kafé og festlokale, fellesareal for ulike studentaktiviteter og samlingssted for studenter ved alle fakulteter og fag ved universitetet.

Elin Melberg ble valgt til kunstoppdraget blant annet fordi arbeidene hennes har et tydelig uttrykk av overskudd, lekenhet og positivitet, uten at det oppfattes som naivt. Hun er selv fra Stavanger. I 2009 gjorde hun et oppdrag over en stor vegg i Stavanger rådhus, med tittelen Splesj! Melberg har markert seg blant sin generasjon kunstnere med verker som har en idérikdom og en dybde som gjør at de vil være interessante over tid. Arbeidene hennes har en særegen materialbruk og stor detaljrikdom, med elementer som glansbilder, perler og speilmosaikk. Hun er tilknyttet både pop art og gatekunst gjennom sin bruk av visuelle uttrykk og tekst.

Til studenthuset har hun laget LEVA som går over to sammenhengende vegger i bygget. Verket består av akryl og lakk direkte på betongveggene, som er lang- og kortveggen i kantinen. Ordet «leva» er valgt for å symbolisere gleden, mulighetene og viktigheten av studietiden i studentenes liv. Ifølge kunstneren selv kan den lyseblå hovedfargen referere til himmelen utenfor og håpet i livet, mens den skarpe, røde kontrasten symboliserer kraft, energi og samtidig sårbarhet.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to