Photo: Halvorsen, Kåre / Kunst i offentlige rom

Høgskolen i Østfold, Fredrikstad

Norment jobber innenfor både musikk, skulptur og installasjon. De musikalske arbeidene hennes inkluderer ofte manipulasjon og sammensetninger av visuelle elementer og lydsekvenser, og hun samarbeider med musikerne Håvard Skaset og Vegard Vårdal, under navnet The Camille Norment Trio.

Til Høgskolen i Østfold har Norment laget en lys- og skulpturinstallasjon til studentenes samlingssted i den rehabiliterte gamle skipsbygningen, som med sine fem etasjer og smårutede glassfasade er et landemerke i området. Verkstedet ble tidligere brukt til å bygge og reparere skip, og fra lang avstand kunne lokalbefolkningen se ildspruten fra sveising gjennom glassfasaden. Nå er det ingeniørstudenter som har overtatt bygningen, men den særegne glassfasaden er bevart og restaurert.

I installasjonen bruker Norment klynger av glassprismer som ligner krystaller. Verket "Crystallin" er montert høyt oppe på en stor vegg og gir et skiftende og dynamisk lysspill, blant annet basert på gjennomgangsstrømmen til høgskolen: Installasjonen aktiveres av sensorer i inngangspartiet, og lysspillet blir slik organisk forbundet med livet på skolen. På dagtid er det visuelle uttrykket lavmælt, mens det om ettermiddagen og kvelden har skarpere kontraster. Norments verk er inspirert av det naturlige lysspillet i rommet, hvor solstråler som brytes mot vindusflatene danner små regnbuer av lys på gulv og vegger. Glassprismene reflekterer lys og skygge, dagslys og programmerte LED-lys, og verket skifter karakter gjennom døgnet og årstidene.

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to