Fersk fisk!

 «Fersk fisk» tenker jeg at de står der og gauler. For fisk har dem. Mannen står og fingrer på enn. «Fersk fisk, hva skal det være? Hvor mye sa di? Skal det være noe mer? Det blir 30 øre. Takk for handelen!». 

En eldgammel geskjeft. Og vi er midt i butikken! Med varelager, omslagspapir, pauserom og det hele. Er det en stolt eier og innehaver, og kanskje hans kone, vi ser? Slik det kan ha sett ut allerede på middelalderen. Et par bukker, et par bord, vekt og varer. Langt før Mat- og Helsetilsyn, EU og det hele.

Men det er allikevel noe moderne ved dem, når man tenker etter. For dette er sannsynligvis kortreist mat, fanget i fjorden rett utenfor. Kortreist, fersk og ubehandlet. Rett fra naturens skafferi. Bragt til land av guttene her! En annen yrkesgruppe i Oslo som nesten ikke eksisterer lenger.


Share to