15) Luggeføre - Meirsmak

Det rare med meirsmaken er at om jeg først smaker en bitteliten bit av noe den er tilsatt, ja så kaster lysten etter mer seg over meg som en snerrende ulv. Det er egentlig en ganske så skummel smakstilsetting, den meirsmaken!

De seinere årene har adventen bokstavelig talt spist seg lengre og lengre bakover på kalenderen. Julemarsipanens fristelser kommer i oktober, og før kalenderbladet har nådd å snu seg til november, er det julemusikk i butikkene og fristende kataloger med juletilbud i posten. Adventstiden er blitt smertelig lang for den som lider under meismakens tunge terror.

Bedre levestandard gjør at vi har fest og dermed jul hver eneste dag. I min barndom, med fiskemiddag minimum fem dager i uka, hadde vi mer bruk for jula som avbrekk i matveien. Nå spiser vi for mye av alt godt hele tiden. Godene i verden er skjevt fordelt, og det føles ekstra urettferdig i adventstiden. Mens jeg propper meg med alt hjertet begjærer, men ikke har godt av, vet jeg at en stor del av verdens befolkning ikke har mat nok å sette på bordet til barna. Det er hjerteskjærende urettferdig. Mens vi i den vestlige verden får livsstilsykdommer fordi vi spiser for mye sukker og hvetemel, så er det ikke mat i det hele tatt for sultne i den tredje verden. Det er et gedigent paradoks at jeg bekymrer meg for meirsmaken mens andre bekymrer seg for hva de skal putte i munnen for å overleve dagen. Vi er i sannhet født med en sølvskje i munnen, og det er verd å tenke over.


Luggeføre – en samling adventsfortellinger av Beate Heide 

Share to