Stabburet, som er fra 1800-tallet, er et typisk "storgardsstabbur" for Hadeland. Det er laftet i to etasjer og har teglsteinstak. Fra en åpen sval fører to dører inn til hvert sitt rom i 1.etasje. I nyere tid er denne svalen ofte blitt bygget inn på gardene på Hadeland. I svalen står en håndkvern til å male salt på og en slipestein.
Gulvet i 1. etasje består av runde stokker. Både stabbene som huset står på og gulvet i 1. etasje skal hindre mus å komme inn samtidig som det er luftsirkulasjon for at spekematen skulle bli bra. I tillegg til spekemat ble korn, mjøl, flatbrød, flesk og pølser oppbevart her. En innvendig trapp fører opp til en åpen 2.etasje.
Photo:
Johnsrud, Grethe
/
Randsfjordmuseet as
Stabburet, som er fra 1800-tallet, er et typisk "storgardsstabbur" for Hadeland. Det er laftet i to etasjer og har teglsteinstak. Fra en åpen sval fører to dører inn til hvert sitt rom i 1.etasje. I nyere tid er denne svalen ofte blitt bygget inn på gardene på Hadeland. I svalen står en håndkvern til å male salt på og en slipestein.
Gulvet i 1. etasje består av runde stokker. Både stabbene som huset står på og gulvet i 1. etasje skal hindre mus å komme inn samtidig som det er luftsirkulasjon for at spekematen skulle bli bra. I tillegg til spekemat ble korn, mjøl, flatbrød, flesk og pølser oppbevart her. En innvendig trapp fører opp til en åpen 2.etasje.
Photo:
Johnsrud, Grethe
/
Randsfjordmuseet as
Stabburet, som er fra 1800-tallet, er et typisk "storgardsstabbur" for Hadeland. Det er laftet i to etasjer og har teglsteinstak. Fra en åpen sval fører to dører inn til hvert sitt rom i 1.etasje. I nyere tid er denne svalen ofte blitt bygget inn på gardene på Hadeland. I svalen står en håndkvern til å male salt på og en slipestein.
Gulvet i 1. etasje består av runde stokker. Både stabbene som huset står på og gulvet i 1. etasje skal hindre mus å komme inn samtidig som det er luftsirkulasjon for at spekematen skulle bli bra. I tillegg til spekemat ble korn, mjøl, flatbrød, flesk og pølser oppbevart her. En innvendig trapp fører opp til en åpen 2.etasje.
Photo:
Johnsrud, Grethe
/
Randsfjordmuseet as
Stabburet, som er fra 1800-tallet, er et typisk "storgardsstabbur" for Hadeland. Det er laftet i to etasjer og har teglsteinstak. Fra en åpen sval fører to dører inn til hvert sitt rom i 1.etasje. I nyere tid er denne svalen ofte blitt bygget inn på gardene på Hadeland. I svalen står en håndkvern til å male salt på og en slipestein.
Gulvet i 1. etasje består av runde stokker. Både stabbene som huset står på og gulvet i 1. etasje skal hindre mus å komme inn samtidig som det er luftsirkulasjon for at spekematen skulle bli bra. I tillegg til spekemat ble korn, mjøl, flatbrød, flesk og pølser oppbevart her. En innvendig trapp fører opp til en åpen 2.etasje.
Photo:
Johnsrud, Grethe
/
Randsfjordmuseet as
Stabburet, som er fra 1800-tallet, er et typisk "storgardsstabbur" for Hadeland. Det er laftet i to etasjer og har teglsteinstak. Fra en åpen sval fører to dører inn til hvert sitt rom i 1.etasje. I nyere tid er denne svalen ofte blitt bygget inn på gardene på Hadeland. I svalen står en håndkvern til å male salt på og en slipestein.
Gulvet i 1. etasje består av runde stokker. Både stabbene som huset står på og gulvet i 1. etasje skal hindre mus å komme inn samtidig som det er luftsirkulasjon for at spekematen skulle bli bra. I tillegg til spekemat ble korn, mjøl, flatbrød, flesk og pølser oppbevart her. En innvendig trapp fører opp til en åpen 2.etasje.
Photo:
Randsfjordmuseet as
Stabburet, som er fra 1800-tallet, er et typisk "storgardsstabbur" for Hadeland. Det er laftet i to etasjer og har teglsteinstak. Fra en åpen sval fører to dører inn til hvert sitt rom i 1.etasje. I nyere tid er denne svalen ofte blitt bygget inn på gardene på Hadeland. I svalen står en håndkvern til å male salt på og en slipestein.
Gulvet i 1. etasje består av runde stokker. Både stabbene som huset står på og gulvet i 1. etasje skal hindre mus å komme inn samtidig som det er luftsirkulasjon for at spekematen skulle bli bra. I tillegg til spekemat ble korn, mjøl, flatbrød, flesk og pølser oppbevart her. En innvendig trapp fører opp til en åpen 2.etasje.
Photo:
Randsfjordmuseet as