• Panelingsbord 2 stk. Sannsynligvis furu, ubehandlet, ingen spor etter tjære. Nesten kvistfrie, litt smpsprukket, ingen råte.
Baksiden viser grove sagspor etter oppgangssag eller håndsag, forsiden er økset flat. Bordene er tykkere langs ene kanten enn langs andre, langs den tykke siden er gremre kanten økset av. De er hugget i skrå i begge tverrender. Det er huller etter festing mmed trenagler.
a) 2 naglehull oppe og 2 nede.

b) 1 naglehull oppe, en stor håndsmidd spiker nede, begge sitter langs den tykke siden.
L. 192, br. 20,5 - 22. t. langs ene siden 1,0 - 2,4, langs den andre siden 0,7 - 1,4.
Planken er tatt unna ved riving i Prinsens gate 9, den aller bakerste delen som opprinnelig hørte sammen mmed Danielsveita 2. De sto som "stående supanel" på veggen mot nord, med overlappet vendt østover.
Se også tilsvarende trenagle, FTT 29120.
    Photo: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum
  • Panelingsbord 2 stk. Sannsynligvis furu, ubehandlet, ingen spor etter tjære. Nesten kvistfrie, litt smpsprukket, ingen råte.
Baksiden viser grove sagspor etter oppgangssag eller håndsag, forsiden er økset flat. Bordene er tykkere langs ene kanten enn langs andre, langs den tykke siden er gremre kanten økset av. De er hugget i skrå i begge tverrender. Det er huller etter festing mmed trenagler.
a) 2 naglehull oppe og 2 nede.

b) 1 naglehull oppe, en stor håndsmidd spiker nede, begge sitter langs den tykke siden.
L. 192, br. 20,5 - 22. t. langs ene siden 1,0 - 2,4, langs den andre siden 0,7 - 1,4.
Planken er tatt unna ved riving i Prinsens gate 9, den aller bakerste delen som opprinnelig hørte sammen mmed Danielsveita 2. De sto som "stående supanel" på veggen mot nord, med overlappet vendt østover.
Se også tilsvarende trenagle, FTT 29120.
    Photo: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Panelbord

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to