• Kort vest med venstreknapping og framstykke. i bomullspik, ,bakstykke.og fôr i batavia. Framstykket til venstre 2 skjulte lommer, til høgre ein lagd krage, skøytt 3 stader bak .6 handsydde knapphol, knappane har hesteskomotiv. Snippar nedst framme. Rygg i eitt stykke  med brei splitt bak,spenser og gylt spenne. Revne i høg-re side samansydd ,medan ei på venstre side er lappa. Fôret skøytt fleire plassar, vrangsydd nede, og festa med handsaum resten. Truleg arvestykkje frå Amerika, då den er svært ulik andre plagg frå plassen. Buet etter strandsitjarplassen Henjesand, Hermansverk.
    Photo: De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum
    Photo: De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum