• Mynt
    Photo: Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem
  • Mynt
    Photo: Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem

Mynt

3 comments

  • Dette er en norsk 2 skilling fra 1710. Preget i Christiania under Frederik IV.
  • får dere kjøpt i stort sett alle store mynthandler. Den har dere STORT behov for. Nå har jeg kikket gjennom myntene dere har lagt ut, og det er rett og slett skammelig. Vedkommende som har gjort dette har overhodet ingen som helst kunnskap om mynt. 10 skilling, hvordan kom dere frem til den? Skal man følge "tankegangen" burde det i det minste vært en 11 skilling. Det kunne man _kanskje_ forstått at noen kunne tro. Men, den er i det minste ikke merket med tusj, det er da endog noe
  • DigitaltMuseum inneholder materiale fra 39 ulike museer, registrer av mange hundre personer. Noen museer legger ut alt, andre bare det som er kvalitetssikret. Det er dermed ingen som har sett alle disse myntene i sammenheng, eller gått igjennom med ekspertøyne. Dersom alle gjenstandene skal gjennomgås før de publiseres, vil det gå mange tiår (minst) før noen får se hva museene har. Det er mangel på ressurser, ikke vilje til å korrigere som ligger bak. Derfor, sitat fra venstre kolonne på alle sidene:
    "Vi tar forbehold om feil og mangler, og tar gjerne imot tilbakemeldinger som kan gi oss ny kunnskap om våre samlinger."

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to