• Trebeholder, lagd av høvlete furubord. Beholderen har en rektangulær form. Den er 32 centimeter høy og 15.3 centimeter bred i en retning, 15,1 centimeter i en annen. Tverrsnittet er med andre ord noenlunde kvadratisk. Lokk og botn, som også er lagd av høvlete furubord, er spikret inn mellom de nevnte sideflatene. På den tverrenden som vender opp er det påskrudd et handtak, ei jernbøyle lagd av 2,5 centimeter bredt og 3 millimeter tjukt bandjern. Hantaket er montert diagonalt på lokkplata. I et av hjørnene er det boret et gjennombrutt hull med drøyt 3,1 centimeters diameter. Dette hullet spunses med en trepropp som er rund og en aning kon i den ene enden og avskåret, slik at den har fått et rektangulært tverrsnitt i den andre. Dette har gitt overenden av proppen plane sideflater, noe som har gjort den lett dreibar.

Under aksesjonen har man notert "Trolig et kruttspann" Hva denne oppfatningen om beholderens funksjon bygger på, er ikke opplyst.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Kruttspann

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to