• Knivblad, smidd av smeden Edvard Kanton (1925-2011) fra Tinn i Telemark. Gjenstanden er 18,3 centimeter lang. Sjølve bladet utgjør cirka 8,3 centimeter av dette lengdemålet - resten er en tange, en jerntein som skulle tappes inn i et treskaft. Bladet er snaut 1,8 centimeter bredt ved brystningen. Tangens bredde avtar fra 0,8 centimeter i den fremre enden til drøyt 0,3 centimeter i den bakre. Bladryggen er en aning konvekst buet. Den er om lag 4 millimeter tjukk i  den bakre enden, men smalner gradvis mot knivspissen. Eggen er fasslipt fra to sider. Den fremre delen er konvekst buet. Bladet og den fremre delen av tangen er ellers blankpolert. Smeden har plassert stempelet med initialene og adressen sin høyt oppe på den bakre delen av den høyre bladsida.   

Kniven ble overlatt til Norsk Skogbruksmuseum med størstedelen av eggen og særlig knivspissen omgitt av frysetape, noe som antakelig er gjort for å forebygge skader.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Knivblad

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to