• Gaffel, brukt til å holde store matstykker i ro mens de deles i passende, mindre biter med kniv og deretter til å føre matbitene fra tallerken til munn. Gaffelen later til å være støpt av et lett metall, sannsynligvis aluminium, Den er 20,2 centimeter lang. Den fremre enden er 4-tindet og buet i lengderetningen. Tindene er 4,8 centimeter lange og ved «rota» av tinnene er bredden på gaffelbladet 2,5 centimeter. Denne delen av spiseredskapet er 6,9 centimeter lang. Den fremre enden av skaftet er drøyt 0,6 centimeter bred. Her ser det ut til å være tilløp til en bruddskade. Bredden tiltar mot den bakre enden, hvor skaftet måler 1,8 centimeter.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Gaffel

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to