• Bordkniv, altså en kniv som ble brukt til å bre smør eller ulike smørbare påleggsprodukter ut over brødskiver. Dette er et presstålprodukt. Knivbladet er cirka 6,6 centimeter langt. Bladryggen er en aning konveks. Eggsida er kraftig konvekst buet, og i den fremre enden er det slipt små U-formete hakk, antakelig for å gjøre det mulig å skjære litt med en ellers ganskje skjem kniv. Skaftdelen er konveks, cirka 1,4 centimeter bred på midten og 0.7-08 centimeter bred i den bakre ytterenden. Skaftet er 3 millimeter tjukt. Kniven har glatte, blanke overflater, Den ene bladsida har et stempel, et hjerte som er delt i to med en horisontal strek, Over streken finner vi bokstavkonstellasjonen «Sch» og under en «P». Under hjertet er «ROSTFREI» og «MADE IN AUSTRIA» innstemplet.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum
  • Bordkniv, altså en kniv som ble brukt til å bre smør eller ulike smørbare påleggsprodukter ut over brødskiver. Dette er et presstålprodukt. Knivbladet er cirka 6,6 centimeter langt. Bladryggen er en aning konveks. Eggsida er kraftig konvekst buet, og i den fremre enden er det slipt små U-formete hakk, antakelig for å gjøre det mulig å skjære litt med en ellers ganskje skjem kniv. Skaftdelen er konveks, cirka 1,4 centimeter bred på midten og 0.7-08 centimeter bred i den bakre ytterenden. Skaftet er 3 millimeter tjukt. Kniven har glatte, blanke overflater, Den ene bladsida har et stempel, et hjerte som er delt i to med en horisontal strek, Over streken finner vi bokstavkonstellasjonen «Sch» og under en «P». Under hjertet er «ROSTFREI» og «MADE IN AUSTRIA» innstemplet.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum
  • Bordkniv, altså en kniv som ble brukt til å bre smør eller ulike smørbare påleggsprodukter ut over brødskiver. Dette er et presstålprodukt. Knivbladet er cirka 6,6 centimeter langt. Bladryggen er en aning konveks. Eggsida er kraftig konvekst buet, og i den fremre enden er det slipt små U-formete hakk, antakelig for å gjøre det mulig å skjære litt med en ellers ganskje skjem kniv. Skaftdelen er konveks, cirka 1,4 centimeter bred på midten og 0.7-08 centimeter bred i den bakre ytterenden. Skaftet er 3 millimeter tjukt. Kniven har glatte, blanke overflater, Den ene bladsida har et stempel, et hjerte som er delt i to med en horisontal strek, Over streken finner vi bokstavkonstellasjonen «Sch» og under en «P». Under hjertet er «ROSTFREI» og «MADE IN AUSTRIA» innstemplet.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum
  • Bordkniv, altså en kniv som ble brukt til å bre smør eller ulike smørbare påleggsprodukter ut over brødskiver. Dette er et presstålprodukt. Knivbladet er cirka 6,6 centimeter langt. Bladryggen er en aning konveks. Eggsida er kraftig konvekst buet, og i den fremre enden er det slipt små U-formete hakk, antakelig for å gjøre det mulig å skjære litt med en ellers ganskje skjem kniv. Skaftdelen er konveks, cirka 1,4 centimeter bred på midten og 0.7-08 centimeter bred i den bakre ytterenden. Skaftet er 3 millimeter tjukt. Kniven har glatte, blanke overflater, Den ene bladsida har et stempel, et hjerte som er delt i to med en horisontal strek, Over streken finner vi bokstavkonstellasjonen «Sch» og under en «P». Under hjertet er «ROSTFREI» og «MADE IN AUSTRIA» innstemplet.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Kniv

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to