• Laminert knivblad med stålegg, smidd av Gaute midtbøen fra Tinn i Telemark. Knivbladet, inkludert tanken som skulle tappes inn i knivskaftet, er 16,2 centimeter langt. Lengden på bladdelen er 87,1 centimeter. Bredden er 1,8 centimeter. Bladet er 3,6 millimeter tjukt bakerst, men smalner jevnt mot knivspissen. Bladryggen er rettlinjet bakerst, men noe konkavt buet fremst, mot knbivspissen. Knivmakerens stempel - «GM Tinn» - er innstemplet bakerst på det som er høyre side av bladet når det holdes i arbeidsstilling.  

Midtbøen smir blad ved å kløve firkantjern. Deretter legger han eggstålet inn i dette sporet. Det blir derfor ikke eggstål i ryggen på kniven. Han smir knivblad for salg fra størrelse 5-6 cm til 16-17 cm, og større etter ønske.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum
  • Laminert knivblad med stålegg, smidd av Gaute midtbøen fra Tinn i Telemark. Knivbladet, inkludert tanken som skulle tappes inn i knivskaftet, er 16,2 centimeter langt. Lengden på bladdelen er 87,1 centimeter. Bredden er 1,8 centimeter. Bladet er 3,6 millimeter tjukt bakerst, men smalner jevnt mot knivspissen. Bladryggen er rettlinjet bakerst, men noe konkavt buet fremst, mot knbivspissen. Knivmakerens stempel - «GM Tinn» - er innstemplet bakerst på det som er høyre side av bladet når det holdes i arbeidsstilling.  

Midtbøen smir blad ved å kløve firkantjern. Deretter legger han eggstålet inn i dette sporet. Det blir derfor ikke eggstål i ryggen på kniven. Han smir knivblad for salg fra størrelse 5-6 cm til 16-17 cm, og større etter ønske.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Knivblad

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to