Vedøks av heltstål produsert hos Brødrene Øyo på Geilo. Øksa har hickoryskaft. Det er noe buet og har en skaftknopp i den bakre enden. Bladet er rødlakkert. For å få skaft og blad til å sitte igodt ihop, er skaftet kilet med en trekile. Den nåværende kilen er etter alt å dømme sekundær. Eggen er 8, 5 centimeter bred. På venstre side av bladet er brødrene Øyos etikett påklistret. På høyre side av bladet er tallkoden "228" og produsentens navn "ØYO NORWAY" innstemplet. Skaftbuken er noe slitt nærmest bladet
Photo:
Ljøstad, Ole-Thorstein
/
Anno Norsk skogmuseum
Vedøks av heltstål produsert hos Brødrene Øyo på Geilo. Øksa har hickoryskaft. Det er noe buet og har en skaftknopp i den bakre enden. Bladet er rødlakkert. For å få skaft og blad til å sitte igodt ihop, er skaftet kilet med en trekile. Den nåværende kilen er etter alt å dømme sekundær. Eggen er 8, 5 centimeter bred. På venstre side av bladet er brødrene Øyos etikett påklistret. På høyre side av bladet er tallkoden "228" og produsentens navn "ØYO NORWAY" innstemplet. Skaftbuken er noe slitt nærmest bladet
Photo:
Ljøstad, Ole-Thorstein
/
Anno Norsk skogmuseum
Vedøks av heltstål produsert hos Brødrene Øyo på Geilo. Øksa har hickoryskaft. Det er noe buet og har en skaftknopp i den bakre enden. Bladet er rødlakkert. For å få skaft og blad til å sitte igodt ihop, er skaftet kilet med en trekile. Den nåværende kilen er etter alt å dømme sekundær. Eggen er 8, 5 centimeter bred. På venstre side av bladet er brødrene Øyos etikett påklistret. På høyre side av bladet er tallkoden "228" og produsentens navn "ØYO NORWAY" innstemplet. Skaftbuken er noe slitt nærmest bladet
Photo:
Ljøstad, Ole-Thorstein
/
Anno Norsk skogmuseum