• Materiale: Hovedmaterialet er silke, men det er usikkert om det er naturlig eller kunstig, eller muligens blanding. Kjolen har knapper i metall, hvorav de som er synlige er dekket med stoff. Linningen (på innsiden) er antagelig i bomull.
Teknikk: Maskinsydd og håndsydd. Måten kjolen er sydd på kan synes som en "kriseløsning". Sømmen i livet ser nærmest proviserisk ut, noe som kan skyldes mangel på tråd. Kanskje kan det være at kjolen ble laget under krigen. Knappetypen tyder også på det da slike slåtte knapper var særlig populære da.
Form: Kjolen er lang og sid. I livet er den snurpet sammen, slik at skjørtet har små folder øverst og blusen nederst. Kjolen består av skjørt og bluse. Skjørtet er sydd sammen av fire sidestykker (to i hver side), et forstykke og bakstykke, som begge igjen er sydd sammen på tvers av to stykker (søm langt ned på kjolen). Blusen består av et bakstykke og et forstykke, samt ermer. Ermene smalner mot og er doblet (dvs. dobblet lag med stoff) ved håndleddet. Skulderpartiet er rynket sammen bak, slik at blusen folder seg øverst ved hver skulder. På øverste delen av hvert erme er også et parti stivet av (ved at noe stivt materiale er sydd inn). Foran på blusen er det sju knapper, som er dekket med samme stoff som kjolen (slåtte knapper). Blusen kan knappes igjen øverst ved at knappene tres gjennom hemper. I siden har kjolen tre trykknapper, som ikke synes utenpå. 
Dekorteknikk: Cloquée ("klåké"), ant. Dvs. selve stoffet har mønster som består i at små blomster og blader er hevet opp fra stoffet.
    Photo: Akershusbasen

Kjole

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Order this image

Share to