History
-
-
Hakkestokken er trolig fra perioden 1780 til 1880.
Den kom inn til Maihaugen før 1970.
-
Produksjon - 1780 — 1880 (Antatt)
-
Aksesjon - 1970 (Protokoll)
-
Classification
License information
- License Contact owner for more information
Metadata
- Identifier SS-21213
- Part of collection Maihaugen
- Owner of collection Maihaugen
- Institution Maihaugen
- Date published December 7, 2010
- Date updated June 6, 2023
- DIMU-CODE 011021910013
- UUID 1ffb2219-8c2a-48de-be0a-4a96e348cb84
- Tags
1 comment
Hakkestokk var i alle fall i Astafjordområdet i Troms, benevnelsen på den du brukte å hakke sund den kokte innmaten, stort sett fra småfe. Bl.a. lunge, nyrer, lever og noe talg. Det ble nyttet øks eller rundkniv til å hakke med. derfor ble lungemosen hos oss kalt hakkemat inntil kjøttkverna kom i bruk. De eldre hos oss spør gjerne i dag etter hakka når de skal ha tak i lungemos.
Hakkestokken var helst en uthulet bjørkestokk på ca 60 cm lang og ca 20 cm tykk. Jfr. Boka "Daglig brød - daglig dont" av kristine Lind Grøttland.
Jentoft Teigland, October 19, 2015
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».