• En uthulet hakkestokk. Den er for opphakking av talg til lysstøpning.
    Photo: Maihaugen

Hakkestokk

1 comment

  • Hakkestokk var i alle fall i Astafjordområdet i Troms, benevnelsen på den du brukte å hakke sund den kokte innmaten, stort sett fra småfe. Bl.a. lunge, nyrer, lever og noe talg. Det ble nyttet øks eller rundkniv til å hakke med. derfor ble lungemosen hos oss kalt hakkemat inntil kjøttkverna kom i bruk. De eldre hos oss spør gjerne i dag etter hakka når de skal ha tak i lungemos.
    Hakkestokken var helst en uthulet bjørkestokk på ca 60 cm lang og ca 20 cm tykk. Jfr. Boka "Daglig brød - daglig dont" av kristine Lind Grøttland.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to