• Ambaren er lagget av ti tynne staver. Tre av dem er forlenget til korte bein, hvorav det ene har falt av. To atver er forlenget til ører. Ørene er rette. Tre flate gjorder. Bunnen er ett stykke, og lokket er ett stykke påsatt håndtak. Lokket er tykkere mot midten.
Ørene er dekorert med treskurd i form av tre sammenhengende  karveskurdsroser og to omvendte gjennombrutte hjerter. Nederst på ørene er svidd inn enbord. En svidd bord finnes på oversiden av alle tre gjorder. Den øverste gjorden har svidd inn en rekke med S-formede ornamenter, den midterste en rekke med to motstående C-former som danner en X og den nederste en rekke O-formede ornamenter. Rundt ambaren mellom gjordene er svidd inn en serie med SOXSOXSOXSOXOX mellom de to øverste og SOSOXOXSOXSOXSX mellom de to nederste.
Lokket har på flatene tre sammenhengende karveskurdsroser på hver side og en bord mot håndtaket. Håndtaket ender i to dyrehoder som bøyer seg innover håndtaket igjen mot et kors som er skåret inn midt på ryggen.
Ambaren er rødmalt med blå gjorder og gult og blått på karveskurden. Mellom gjordene flere korte små rosemalte ranker med blad og blomster i hvitt, blått, gult og svart. 
I bunnen er risset inn tre tredoble sirkler.
    Photo: Maihaugen

Ambar

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to