• Ambaren er lagget av tolv staver. Fire av dem er forlenget til bein og to til ører. Mellom beina mindre nedhengende takker. Beina og ørene skrår utover. To flate gjorder, hvorav den nederste er ny.  Bunnen er to stykker. Lokket er ett stykke påsatt håndtak. Lokket er nedfelt i ambaren. Låsepinnen er ny.
Gjordene har innskårne ruteornamenter. Beina er dekorert med treskurd i form av små akantuspalmetter og med akantusblader langs kanten. Ørene er dekorert med skåren bord med doble stående tunger. Annenhver tunge ehar innstukket en rekke hull. Rundt ambaren går en bord med motstående tunger, hvorav annen hver har innstukket en rekke på tre hull. Lokket er glatt. Håndtaket har oval åpning flankert av forenklede akantusblader med nervetråder ut mot kanten og innstukne hull i midten. Rutemønster på selve håndtaket.
I bunnen innrisset sju passersirkler, en i mideten og seks rundt slik at det med den sentrale sirkelen dannes en seksbladet passerrose.
Ambaren er rødmalt nedenfor nedre gjorden, blåmalt  med enkelte røde flekker på midtbeltet og rød over øvre gjorde. Lokket er brunt med blå kant, og med blått og grønt på akantusen på håndtaket.
    Photo: Maihaugen

Ambar

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to