• Kipebindingskurs under De nordiske jakt- og fiskedager på Norsk Skogmuseum 7. august 2014.  I forgrunnen ser vi ei ferdig lita kipe.  Bakenfor ser vi to av kursdeltakerne som arbeider med einerkvister som skulle barkes og kløyves.  Kipa er lagd på en rektangulær trebotn der det er tappet ned spiler langs ytterkantene.  Mellom disse flettes det kløvde einerkvister i spiralmønster.  Kipebinding ble karakterisert som et «rødlistet håndverk», et begrep som henspiller på naturvernets rødlistebegrep, og som refererer til plante- og dyrearter som er utryddingstruet.  Kurslederen Samson Øvstebø lærte kipebinding som 15-åring og har seinere holdt ferdighetene vedlike, sjøl om den tradisjonelle bruken av kiper som bæreredskap for alt fra epler til tørr husdyrgjødsel har opphørt.  Under jakt- og fiskedagene tilbød han to dagskurs, som begge var fulltegnete.  Kipebindingskurset ble avviklet på jakt- og fiskedagenes såkalte «håndverkstorg», der publikum fikk møte aktører fra mange ulike håndverk og deres produkter.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Kipebindingskurs under De nordiske jakt- og fiskedager på Norsk Skogmuseum 7. august 2014. I forgrunnen ser vi ei ferdig lita kipe. Bakenfor ser vi to av kursdeltakerne som arbei...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to