• Russiske fly av typen Mig-23 Flogger G.
    Photo: Norsk Luftfartsmuseum

Russiske fly av typen Mig-23 Flogger G.

Mikoyan-Gurevich MiG-23 med NATO-benevnelsen Flogger er et kamp jagerfly som kan folde vingene bakover. Flogger hører til Sovjet Unionens 3.dje generasjons jagerfly sammen med Mig-25 Foxbat. Flogger var det første Sovjetiske jagerflyet med Look-Down/Shoot Down Radar og Beyond Visual Range Missile. Dette er Missiler som det vanligvis blir referert til som Air-To-Air Missiler og som har en motor som driver Missilet innenfor 37 km. Imidlertid blir disse Missilene i Flogger'en drevet med mye kraftigere motor slik at de oppnår en større rekkevidde enn 37 km. Det er bygget 5.047 stk Mig-23 Flogger.

Mikoyan-Gurevich Mig-23P, Mig-23bis, Mig-23ML og Mig-23MLA betegnes av NATO som Flogger G.

Mig-23P er et luftforsvars avskjæringsjagerfly. Infrarød søk og sporing systemet (IRST) er ikke montert ikke montert på denne varianten. Det var montert Ground-controlled-Inperception (GCI), som styrte flyet mot målet, flygeren hadde bare å styre flyet og bruke våpene. Omkring 500 stk Mig-23P ble bygget fra 1978 til 1981.

Mig-23bis er lik Mig-23P, bortsett fra at IRST er innstallert i Mig-23bis og det besværlige radar scope'et var fjernet, på grunn av at all informasjonen som det produserte, kunne bli vist på Head-Up-display'et (HUD).

Mig-23ML (L=lightweight) er et resultat av jobben som ble gjort for å produsere et jagerfly som tålte hastighet og manøvrering, og som på mange måter ble et nytt fly.

Mig-23MLA er den senere varianten av Mig-23ML. MLA hadde en forbedret radar med bedre ECM motstand, som gjorde at felles operative søks operasjoner gjorde det mulig at radarene ikke jammet hverandre.

  • Tags

+ Add


Add a comment

Add to a folder

Order this image

Share to