• Portrett av Rakel Ødegård, tidligere Bjelland, nå Audnedal.
    Photo: Ukjent, / Historiske Foto- Marnardal og Audnedal

Portrett av Rakel Ødegård, tidligere Bjelland, nå Audnedal. Rachel Thomassen er mest kjent for innsamling av vokal folkemusikk. Ho var tilsett i NRK i ein peri

• Tags

1 comment

• Rachel Thomassen er mest kjent for innsamling av vokal folkemusikk. Ho var tilsett i NRK i ein periode på 1950-talet. Det finst ca. 2000 opptak som ho gjorde. Mykje er frå Vest-Agder, men også frå resten av landet. Dersom songkjeldene ikkje song godt nok, lærte Rachel Thomassen songane for så igjen å gjere opptak. Materialet etter Thomassen finst tilgjengeleg ved Agder Folkemusikkarkiv, ved NRK sitt arkiv og ved Norsk Folkemusikksamling.