• Frøplantasjeforvalter Marte Friberg Myre fra Det norske Skogfrøverk, fotografert sittende på en furustubbe på jord- og skogbrukseiendommen Skavhaugen i Julussdalen i Elverum.  Bak henne ser vi et felt som er snauhogd og som kultiveres maskinelt med henblikk på å etablere en skogfrøplantasje for granfrø som skal brukes ved foryngelse av fjellskog.  Marte Friberg Myre er født i Aremark i Østfold, i et miljø der skogsdrift var en del av hverdagen.  Hun valgte også utdanning innen denne sektoren, og avsluttet sine studier Norges Landbrukshøgskole i 2000. Fagprofilen i det skogfaglige hovedfagsstudiet hennes hadde spesielt fokus på skogskjøtsel og treteknologi.  Etter å ha fullført studiene arbeidet hun først som prosjektmedarbeider på næringskontoret i Vinje kommune i Telemark. I 2001 ble Marte Friberg Myre ansatt som informasjonsmedareider i Skogselskapet i Hedmark.  Deretter var hun en periode i jord- og skogbruksetaten i Ringsaker kommune, før hun i 2012 ble ansatt ved Det norske Skogfrøverk.  Der fikk hun et spesielt ansvar for frøplantasjearbeidet.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Frøplantasjeforvalter Marte Friberg Myre fra Det norske Skogfrøverk, fotografert sittende på en furustubbe på jord- og skogbrukseiendommen Skavhaugen i Julussdalen i Elverum. Bak ...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».