Elverum, 19.02.1962, NM i skiskyting, konkurransen er i gang.

6 comments

• Dette er fra skiskytingens barndom. Første gang på OL-programmet i Squav Walley1964. Terningmoen på Elverum var et velegnet område og en 4-5år etter dette ble VM arangert på samme sted. Et TV-sendt arangement som ble et eksempel for senere mesterskap.
  • En liten rettelse... OL i S Walley var ikke i 1964, men 1960. Dette var jo en stor sportshistorisk OL for Norge, med gull bl.a. til Kuppern på 10 000 Roald Aas på 1 500 (sammen med Evg. Grishin) og Håkon Bruseveen på 15 km. Skam deg!
  • Nikkers, beksøm og børse. Herlig traust. Kult. Stilig. Tøft.
  • UFF!!! jeg skammer meg. Her gikk tankene/fingrene i ball. Dette visste jeg jo. Tida til Aas og Grisjin var 2.10.4. Og Kuppern gikk på legendariske 15.46.6. Av alle ting i livet en ønsker uskrevet må dette være toppen. På 4x1okm stafett måtte Brusveen se seg slått på målstreken av Veiko Hakkulinen..."Je orke itte å høllen at" var hans første komentar når han hadde passert mål. Morsomt når feil blir korigert....sånn må det væræ.
  • En stadplassdrill fjernt fra dagens... Legg merke til at de fleste har tatt av seg skiene. Våpenet var stort sett mauser M59 kaliber 30-06, som virkelig sparket deg i skuldra når skuddet gikk. I 1962 ble det skutt på fire forskjellige avstander, 250, 200, 150 og 100 meters avstand, liggende på de tre lengste og stående på det korteste til slutt.
  • Nærmest Henry Hermansen med nr. 87. Bortenfor Magnar Ingebrigtsli med nr. 86. Hermansen var en av tre norske skiskyttere som deltok i historiens første OL-konkurranse i skiskyting, i 1960. Han hadde stafettbronse fra langrenns-VM i 1950, og var utover siste del av 60-tallet trener for britiske skiskyttere. Ingebrigtsli var idrettsoffiser i Garden.

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».