• Fjell og fjord landskap med bebyggelse fra ukjent sted i Norge. En liten gruppe mennesker sees i forgrunnen.
    Photo: Ukjent / Norsk Folkemuseum

1 comment

• Bilete er frå den gamle ferdslevegen mellom Lifjorden og Hyllestadfjorden i Ytre Sogn. Folka i fremgrunnen har sett seg på den gamle kvilesteinen "Setjerevet" på høgste punktet av vegen. Vatnet nedanfor dei er eit tjørn, "Lireidtjørna" og tunet nedanfor er husa på garden Lireid. I bakgrunnen er det utsyn mot Hyllestadfjorden og gardane kring denne (Hyllestad, Sæsol og Nes). Biletet kan (truleg) daterast til før 1900.