• Personer utenfor seterstue i Nedre Rivlia
    Photo: Anno Musea i Nord-Østerdalen

Personer utenfor seterstue i Nedre Rivlia

4 comments

• Dette var et særdeles artig og interesant bilde for meg. Stedet er 100% sikkert, jeg har og andre bilder av setra fra samme periode, dog heter det Nordre Rivlia. Min egen farfar står som korrekt nevt i lys skjorte som nr. 3 fra venstre.
  • Sverre var født i 1898, Agnes hans søster i 1895, Kari i 1904, og Leikny i 1909, så da er bildet i fra rundt 1915. Min farfars far, Johan Andersen Undseth hadde setra i fra 1905 da han kjøpte gården Brekka på Midtskogen, mellom Tylldalen og Rendalen, hans kone, Sverres mor, min oldemor hadde 50 somre på setra. Har mye om henne og setra som sådan.
  • Brekksetra, Nordre Rivlia
  • Magne Høiberget var organist, komponist i Tylldalen kirke. Lars Fløtten omkom under fløting i Fallet, Tysla. Sverre Undseth ble drosjeeier og sjåfør i Øvre RFendal, de flyttet til 2 etg. i skola på Elvål der han bodde med sin kone Olga, født Urnes, Y. rendal og sine tre barn, Liv, Johan ott (min far) og Per Ove. Han kjørte først en 1931 A-Ford, deretter en 1937 Dodge, han hadde og en dobbeltkabiner lastebil, Chevrolet som ble rekvirert til Finlandskrigen i 1937, denne kom faktsik tilbake til Norge, Koppang etter krigen, på tog da den ikke var kjørbar..

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».